Guido & Maarten vallen in de prijzen

Zaterdag 18 januari 2020 stond voor Guido Tromp en Maarten de 4 uurs race van Zandvoort op het programma. Vanuit de winkel reden de jongens deze race in wedstrijdcategorie. De aanvangstijd voor de wedstrijd was half vier, wat betekende dat de finish pas om half acht zou zijn. Meer dan de helft van de wedstrijd zou dus in het donker gereden moeten worden. Vlak voor de start, echter, kwam er een flinke regenbui langs en werd de start met een kwartier uit gesteld.

Nog langer in het donker.

Voor het begin van de wedstrijd, was er gelegenheid om in te rijden. Guido en Maarten hebben twee rondes verkend en kwamen tot de conclusie dat dit een parcours was dat ze goed zou moeten liggen. Niet al te technisch en veel stukken op de macht.

Toen om kwart voor vier het startschot klonk, nam Guido de eerste twee rondes voor zijn rekening. Helaas zat hij opgesloten, vlak voordat ze het parcours in gingen. Hij zou dus veel moeten goed maken. Guido had het begrepen en pakte zijn kans in de tweede ronde. Hij reed van een twintigste plek naar een mooie top tien. Vervolgens gaf hij de bidon door aan Maarten. In de bidon zat een sensor die de tijden en rondes registreerde. Maarten reed in zijn twee rondes naar de tweede plek, met nummer drie constant in het wiel.

Nu was het aan Guido om deze positie vast te houden. Dit lukte zonder problemen. Het enige wat voor wat oponthoud zorgde, waren de rijders die hij aan het dubbelen was. Maar daar hadden de tegenstanders evenveel last van als wij. Toen Guido de bidon weer aan Maarten gaf, hadden we een klein gat op de nummers drie. Het was op dat moment ook echt donker, waardoor het wisselen moeilijk werd, omdat je niet kon zien of je partner er al aan kwam.

De voorsprong werd uitgebouwd naar een goede minuut. Als er geen gekke dingen zouden gebeuren, gingen we naar een tweede plek rijden. Hoewel de laatste rondes erg zwaar waren hielden we onze plek en behaalden daarmee een keurige tweede plaats. Na dat we binnen waren, stond het eten klaar en konden we met een goed gevulde buik voldaan het podium betreden.

Bedankt aan de organisatie en graag tot volgend jaar!