Mountainbike clinic VISKERcycles

Hallo beste mountainbikers!

Na het succes van vorig jaar hebben Bikebalance en Viskercycles opnieuw de handen in elkaar geslagen om een mooie en leerzame serie clinics te organiseren.

Even voorstellen

Mijn naam is Martijn Kuiken en naast mijn dagelijkse werk ben ik gepassioneerd mountainbiker. Ik beoefen mijn sport graag op de mooi aangelegde routes in ons land, De Alpenlanden, Schotland, het VK en als kers op de taart een trip naar Utah, USA

Om deze reden heb ik mijzelf gecertificeerd als trainer, en heb 2 jaar geleden mijn bedrijf Bikebalance opgericht. Hiernaast ben ik ook nog eens actief als trainer en voorzitter van MTB Spaarnwoude.

Deze fantastische sport en vrijetijdsbesteding wordt de laatste jaren door steeds meer mensen beoefend, en ik weet uit ervaring dat het hebben van basis skills het mountainbiken veel leuker maakt. Zelfs mountainbikers die al enige tijd biken komen tot ontdekking dat het aanleren en terug pakken op die basis tot nieuwe inzichten leidt, ik maak dit dan ook regelmatig mee wanneer ik clinics geef. Het is dan ook mijn visie om elke mountainbiker die van mij les krijgt dit te laten ervaren.

Wat kun je verwachten bij een clinic verzorgt door Bikebalance?

Als eerste in de serie zullen we gaan focussen op de basis van het mountainbiken, denk hierbij aan de basishouding en de aanvalshouding, het goed gebruik van de remmen, schakelen en het rijden van bochten, dalen en klimmen. Tijdens de eerste rit gaan we per rijder bekijken wat de persoonlijke wensen zijn. Hierdoor kunnen we de gehele serie leuk gaan inrichten met voor elk wat wils!

Denk er dus goed over na voordat je de eerste keer komt wat je zou willen leren, en waar je eventueel (nog) moeite mee hebt, dan zal ik op een geschikt moment tijdens de clinics jouw persoonlijke wens behandelen. Zo zal er tijdens de gehele serie een moment komen waar jouw persoonlijke doel voorbij komt maar ook die van de andere deelnemers, hierdoor ontstaat een mooi geheel van leerdoelen en natuurlijk lekker samen rijden!

Waar zullen we gaan rijden?

Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar het parcours van Zandvoort, hier ligt een prachtige route waar alle leerdoelen geoefend kunnen worden, mits de afsluitingen op het parcours opgeheven zullen zijn, anders zullen we uitwijken naar Spaarnwoude of het Haarlemmermeerse bos. Als afsluiter zullen we een van de routes van de Utrechtse heuvelrug gaan rijden. Ik hoop je als deelnemer te mogen ontmoeten bij mijn samenwerking met Viskercycles en dan gaan we er een leerzame en mooie beleving van maken!

Wanneer?

Op zaterdag 19 oktober is de eerste mountainbike clinic van Bikebalance. Het wordt een serie van 5 lessen. De clinic begint om 10.00 uur en zal rond 14.00 uur zijn afgelopen. We kunnen de clinics voor een gereduceerd tarief aanbieden, namelijk €15,- per mountainbike clinic.